The Interval- at Long Now

We are very pleased to show off some sneak peek photos of a new space we were the Architects and Designers for. It is equal parts library, bar, museum, and cafe, and it has been named The Interval at Long Now.

We are still in the finishing stages. And we are still fabricating some of the more intricate built in pieces. But we can give you a photo tour of what the space is looking like so far...

IMG_6630FINAL

We take care to make the design of every space meet the needs of the client. In this case, bookshelves up to the ceiling provide a much needed separation for The Long Now's mezzanine offices and the public space below. The bookshelves hold a collection of books that The Long Now has been acquiring since its beginning. Our design even helped spur another project that The Long Now has since started; a project to select 3,500 books that could help sustain or rebuild civilization, called the Manual for Civilization.

IMG_6658

We exposed the floor from the industrial carpeting covering it, and revealed the original floor of the 1930's metal shop this space used to be. We had the floor cleaned and polished, bringing out the original character of the slab.

IMG_6576

Complementing the floor is a limestone bar top that we encased in resin, bringing out the beautiful raw details of this stone. And providing a durable surface for the bar and cafe patrons.

IMG_6567

Above the bar The Interval's bottle club program is stored in a 'bottle keep' tradition. We worked with The Long Now to conceptualize how the bottles would be stored are retrieved for the patrons. Settling on the ceiling storage, we designed and fabricated these ceiling mounted bottle holders, where the bottles will be lit from above, creating a twinkling, glowing effect.

IMG_6691FINAL

A small room in the back of the space has the best view. So we put in comfy seating for those long important conversations. For the tables in this room and throughout the space we sourced local Northern CA walnut slabs.

IMG_6502FINAL

In the front of the space is a table for larger groups or communal seating. We've turned one of The Long Now's prototype pieces from their museum into a table. "A museum piece that you can also rest your drink on."

IMG_6683FINAL

You can learn more about the space and The Interval at Long Now from their blogpost

IMG_6575