The Interval at the Long Now

Client: The Long Now Foundation
Scope: Architecture, interior design, bottle design, and fabrication.
Buy a bottle of amazing spirits and help fund this non-profit's new space.

Mission: When The Longnow came to us wanting to redesign and rethink their space, we jumped at the opportunity. We worked closely with the staff to create this very small space into multiple functions. It's a cafe during the day, a bar and speaking venue at night, an office upstairs, and a museum and show piece to The Longnow projects. We let the history of the space drive the design. Harkening back to the historic Fort Mason location, we removed the drywall and industrial carpeting that had been put in years ago, getting back to the blacksmith shop that this space had been in the 1930s. That lead us to the original raw concrete floor, and choosing the materials such as dark walnut and steel. The Longnow artifacts adorn the space, displaying their projects and mission. Due to the small size of the location, we designed cleaver space saving ideas, like the chime generator prototype that is now also a dining sized table, and a spiral cabinet built into the stair case.

Completed in: 2014